Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

Non-ablatieve laser

BEHANDELING OM DE ZICHTBAARHEID VAN ZONSCHADE EN ACNE LITTEKENS TE VERMINDEREN

Een non-ablatieve laserbehandeling activeert de wondgenezing in de huid door middel van licht en warmte. Deze behandelingen bevorderen de cellulaire vernieuwing en collageenproductie om het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels en de huidteint en –textuur te verbeteren.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is een non-ablatieve laserbehandeling?

Laserbehandelingen worden gecategoriseerd als ablatief en non-ablatief. Ablatieve lasers, zoals koolstofdioxide (CO2) en erbium (ER: YAG), werken door het huidoppervlak te verdampen om weefselherstel te activeren en de collageenproductie te stimuleren.

Non-ablatieve lasers genereren warmte onder de huid om gecontroleerd letsel in de lederhuid te veroorzaken zonder het huidoppervlak te beschadigen. Non-ablatieve lasers zijn minder invasief dan hun ablatieve tegenhangers. Hersteltijd (downtime) is aanzienlijk lager en de kans op bijwerkingen is veel minder.

Voor wie is de laserbehandeling bedoeld?

Non-ablatieve laserbehandelingen zijn ideaal voor personen met Fitzpatrick huidtypen I-III, lichte tot olijfachtige teint, die fijne lijntjes en rimpels willen verminderen, acne littekens verzachten en de huidteint willen verbeteren.

Kandidaten met Fitzpatrick huidtype IV en hoger, medium tot diepere huidtinten, moeten voorzichtig zijn bij het overwegen van laserbehandeling. Hoewel non-ablatieve lasers niet zo invasief zijn als ablatieve lasers, bestaan de risico's van post-inflammatoire hyperpigmentatie en littekens nog steeds.

Als u deze procedure overweegt, is het essentieel dat u een ervaren dermatoloog of esthetische arts raadpleegt met uitgebreide kennis en een bewezen staat van dienst in het behandelen van patiënten met diepere huidtinten. Bovendien is het vooral belangrijk dat alle instructies voor en na de procedure nauwgezet worden opgevolgd, met name het gebruik van een breed spectrum zonnebescherming.

Ablatieve laserbehandelingen zijn ideaal voor patiënten met meer significante gezichtsveroudering, diepe littekens en / of significante en ernstige pigmentatie. Deze intense procedure kan aanzienlijke schade aan de huid veroorzaken. Daarom moeten alleen patiënten die aandoeningen ervaren die dergelijke agressieve maatregelen vereisen, deze behandeling overwegen. Herstel van een ablatieve laserbehandeling kan enkele weken duren en kan ongemakkelijk zijn. Iedereen die de behandeling overweegt, moet voorbereidingen treffen om de herstelperiode te beheren en alle blootstelling aan de zon volledig te vermijden.

Ongeacht uw huidtype is het belangrijk dat u met uw dermatoloog of esthetische arts bespreekt welke medicijnen u eventueel gebruikt. Sommige medicatie, zoals roaccutane, maakt de huid namelijk gevoeliger aan uv-stralen.

Hoe werken lasers tijdens een behandeling?

Non-ablatieve lasers werken door een precieze golflengte van licht te leveren om een gecontroleerde verwonding van de huid te produceren, die cellulaire vernieuwing bevordert. De energie die wordt uitgestraald door de laser verwarmt de onderste lagen van de huid op een gerichte, gecontroleerde manier. Deze door warmte veroorzaakte schade veroorzaakt een reactie van het huidherstel en stimuleert de productie van collageen, een structureel eiwit dat verantwoordelijk is voor elasticiteit, integriteit en stevigheid van de huid. Dit alles gebeurt zonder het huidoppervlak te beschadigen.

Er zijn verschillende manieren om het licht van een non-ablatieve laser te leveren. Eén methode is niet gefractioneerd, wat betekent dat de laser op een volledig deel van de huid inwerkt. De tweede benadering is gefractioneerd, een veel gebruikelijkere methode waarbij de laser slechts een deel van de huid per keer target. Deze laatste benadering straalt warmte uit met behulp van duizenden microscopische kolommen, bekend als microthermische behandelingszones. Deze aanpak bevordert een versnelde genezing van de huid, vermindert de hersteltijd en helpt potentiële risico's te verminderen, waardoor het ideaal is voor patiënten die minimale hersteltijd (downtime) zoeken.

Tijdens ablatieve laserresurfacing wordt een intense straal lichtenergie (laser) op de huid gericht. De laserstraal beschadigt de buitenste huidlaag (opperhuid). Tegelijkertijd verwarmt de laser de onderliggende huid (dermis), waardoor collageenvezels krimpen. Terwijl de wond geneest, vormt zich een nieuwe huid die gladder en strakker is. Net als non-ablatieve lasers kunnen ook ablatieve laserbehandelingen worden gefractioneerd of niet-gefractioneerd.

Raadpleeg uw dermatoloog of esthetische arts om te bepalen of laserbehandelingen geschikt zijn voor u.

Wat zal ik ervaren tijdens een laserbehandeling?

Afhankelijk van de behandeling zal uw arts het te behandelen gebied voorbereiden door uw huid te reinigen. U krijgt ook een beschermende bril om uw ogen te bedekken. Indien nodig geacht, kunt u een verdovende crème krijgen die u één tot twee uur vóór de behandeling aanbrengt.

Tijdens een non-ablatieve laserbehandeling zal uw arts de laser zachtjes over uw huid laten passeren. Het gevoel wordt vaak beschreven als een rubberen band die op de huid klikt. Deze procedure kan 20 minuten tot 2 uur duren, afhankelijk van het te behandelen gebied. Eenmaal klaar, zal uw huid warm aanvoelen, vergelijkbaar met een milde zonnebrand, gedurende maximaal 24 uur, afhankelijk van de behandeling.

Soms is het nodig om de huid af te koelen met een ijskompres of afkoelend masker, zoals het SkinCeuticals Phyto Corrective Masque. Roodheid verdwijnt vaak binnen een paar dagen, maar kan langer duren, afhankelijk van het type laser dat wordt gebruikt en het gebied dat wordt behandeld.

Voor ablatieve laserbehandelingen zal de arts waarschijnlijk verdoven met lokale anesthesie. De behandeling duurt meestal tussen 30 minuten en 2 uur, afhankelijk van de gebruikte techniek en de grootte van het behandelde gebied. Afhankelijk van de sterkte van de laserbehandeling kunnen pijnmedicatie worden gegeven voor herstel. Na voltooiing van de procedure kan u algemeen ongemak, roodheid en zwelling verwachten die 2 – 4 weken kan duren om volledig te genezen.

Over het algemeen hangt de snelheid van herstel af van het type behandeling en hoe de huid reageert. Bespreek na de behandeling zorg met uw dermatoloog of esthetische arts voorafgaand aan de behandeling, zodat u voorbereid bent.

Wanneer is de beste tijd om een laserbehandeling te krijgen?

Bij alle laserbehandelingen zal uw huid een verhoogde gevoeligheid voor uv-stralen ervaren. Als gevolg hiervan is het het beste om deze behandelingen te ondergaan tijdens periodes van verminderde blootstelling aan de zon, zoals late herfst of winter. Als u in een warmer klimaat leeft of ervoor kiest om de procedure tijdens warmere maanden te hebben, is het noodzakelijk dat u blootstelling aan de zon zoveel mogelijk vermijdt.

Ongeacht wanneer u besluit deze behandeling te ondergaan, is het echter belangrijk om dagelijks en zorgvuldig verschillende malen een zonnebescherming aan te brengen. Dit helpt niet alleen om de resultaten van uw behandeling te beschermen, maar het kan ook toekomstige tekenen van huidveroudering helpen voorkomen.

Voor de meest uitgebreide bescherming kan uw arts aanbevelen om thuisverzorgingsproducten zoals SkinCeuticals C E Ferulic te gebruiken. Dit krachtige vitamine C-serum is getest voor gebruik onmiddellijk na ablatieve en non-ablatieve laserbehandelingen en biedt geavanceerde bescherming van het milieu terwijl het de zichtbare tekenen van veroudering helpt verbeteren.

Waar kan ik terecht voor een laserbehandeling?

Zoals bij bijna elke procedure, zijn er risico's verbonden aan laserbehandelingen. Deze omvatten infecties, veranderingen in huidskleur, roodheid, zwelling of blaren. Om onnodige bijwerkingen te voorkomen en de resultaten te maximaliseren, kies voor een erkende huidprofessional met gedocumenteerde training en uitgebreide ervaring in laserbehandelingen. Uw dermatoloog of esthetische arts zal samen met u het meest effectieve behandelplan bepalen op basis van uw huidtype, behoeften en gewenste resultaten.

Power couples: optimaliseer uw behandeling en bescherm uw investering

Optimaliseer uw laserbehandeling en help de voordelen te behouden met C E Ferulic. Bij gebruik direct na de laser helpt C E Ferulic de downtime te verminderen door het uiterlijk van zichtbare roodheid en ongemak te verminderen. Bij nabehandeling, wanneer gebruikt als dagelijks onderhoud, vult C E Ferulic laserresultaten aan door verbeterde stevigheid, uitstraling en een meer jeugdige teint te bieden.1

C E Ferulic is een gepatenteerd vitamine C-serum overdag dat geavanceerde milieubescherming biedt en het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels, verlies van stevigheid verbetert en de teint van de huid verheldert.

1https://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/14764172.2015.1112408

Moet ik een huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

Na de behandeling wordt aanbevolen om uw at home routine aan te passen. Raadpleeg uw medische huidexpert voor persoonlijk advies.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer