Microneedling behandeling
MINIMAAL INVASIEVE BEHANDELING OM HUIDVEROUDERING EN LITTEKENS TE VERBETEREN
Microneedling is een techniek waarbij de huid zacht doorprikt wordt door minuscule naaldjes die wondjes creëren in de bovenste huidlaag, zonder deze te beschadigen. Door de kleine gaatjes treedt het natuurlijke herstelmechanisme van de huid in werking, en maakt het lichaam meer collageen en elastine aan. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van het uiterlijk van fijne lijntjes, rimpels, acne-littekens, striemen en de huidtextuur.
VEELGESTELDE VRAGEN
Vivace experience™ in combinatie met Skinceuticals C E Ferulic®
Mede dankzij Aesthetics Biomedical’s nieuwste FDA-gezuiverde minimaal invasieve microneedling technologie met radiofrequentie – Vivace – is het voor ons mogelijk om uw huid opnieuw te doen stralen. Deze niet-chirurgische ingreep verbetert de uitstraling van de huid en is ideaal voor het behandelen van fijne lijntjes, het verbeteren van de huidtextuur en de algemene glow, het verstevigen van het gezicht, de hals, de handen en het lichaam.
Deze behandeling wordt aangevuld met SkinCeuticals C E Ferulic, onze iconische vitamine C-serum, dat geavanceerde bescherming biedt van het milieu terwijl het de zichtbare tekenen van veroudering helpt verbeteren. SkinCeuticals antioxidantformules zijn de bescherming bij uitstek voor uw huid. Uit resultaten blijkt de algemene uitstraling van de huid met 44% is verbeterd, rimpels met 36% zijn verminderd en de stevigheid van de huid met 37% is verbeterd.
Wat is microneedling?
Microneedling, ook wel bekend als Collageen Inductie Therapie (CIT) en Percutane Collagen Inductie (PCI), maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken en zo huidverjonging stimuleren. De afgelopen jaren is deze behandeling in populariteit toegenomen doordat het de textuur en stevigheid van de huid verbetert en grove poriën, littekens en striemen helpt verminderen.
Een microneedling behandeling kan op verschillende manieren worden toegepast. Een van de meest bekendste is de dermaroller: een rolletje dat uitgerust is met honderden micronaaldjes en op dezelfde manier de huid perforeert. In 2010 werd de mechanische microneedling pen geïntroduceerd, waardoor het aantal behandelingen razendsnel is toegenomen. De mechanische pen is zeer nauwkeurig en kan ook gevoelige plaatsen, zoals de ogen, behandelen.
Een groot voordeel van microneedling is dat het overal op het lichaam kan gebruik worden om de huidtextuur te verbeteren, littekens en verkleuringen te verminderen. Zelfs gevoelige gebieden rond de ogen kunnen – mits de nodige voorzichtigheid – worden behandeld met microneedling. Deze procedure werkt ook goed op beschadigde delen van de huid zoals acnelittekens.
Voor wie is microneedling bedoeld?
Microneedling is een vrij eenvoudige en snelle techniek voor het behandelen van fijne lijntjes, rimpels en littekens. Omdat de opperhuid intact blijft, kan de behandeling meermaals kort na elkaar herhaald worden. Daarnaast is de behandeling geschikt voor gevoelige zones waar laserbehandelingen en diepe chemische peelings niet geschikt voor zijn, denk aan de ogen, de mond, de handen en de hals. Dit maakt microneedling wereldwijd ontzettend populair.
Kandidaten met Fitzpatrick huidtype IV en hoger, medium tot diepere huidtinten, moeten overleggen het beste met een ervaren dermatoloog of esthetische arts voordat ze een microneedling behandeling (1,5 mm – 3 mm) ondergaan om pigmentreactie in de huid te voorkomen.
Hoe werkt microneedling?
Microneedling is een techniek dat het natuurlijke herstellingproces van de huid op gang brengt. De fijne, vibrerende naaldjes worden met een speciaal apparaat in de huid gestempeld. Op die manier ontstaan kleine kanaaltjes in de huid die op zijn beurt een verhoogde productie van collageen en elastine aanmaakt. Collageen is een belangrijk eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het resultaat is een verbetering van de textuur en stevigheid van de huid, alsook verkleinde poriën, en minder striemen en littekens. Huidverzorgingsprofessionals combineren microneedling soms met geavanceerde formules zoals de SkinCeuticals Hydrating B5.
Indien u een microneedling behandeling overweegt, is het belangrijk om rekening te houden met de lengte van de naald, omdat die de diepte en intensiteit van de behandeling bepaald. Naaldgroottes variëren tussen 0,1 mm, wat alleen de opperhuid (de buitenste laag van de huid) bereikt, en 3,0 mm, waarbij de onderste laag van de huid (de reticulaire dermis) wordt aangetast. Lengtes tussen 0,1 mm en 0,3 mm worden gebruikt voor meer oppervlakkige, cosmetische doeleinden, zoals het verhogen van de penetratie van plaatselijke serums.
Fijne lijntjes en rimpels worden aangepakt met naalden van 0,5 mm – 1,5 mm. Bij meer invasieve ingrepen worden naaldlengtes van 1,5 mm tot 3 mm gebruikt om littekens, diepe rimpels en striemen te verminderen.
Wat zal ik ervaren tijdens een microneedling behandeling?
Een behandeling in een kliniek kan zo’n 15 minuten tot een uur duren, afhankelijk van de zones die behandeld worden. Of u al dan niet ongemak zal ervaren, hangt af van de naaldlengte. Bij diepe microneedling wordt een kalmerende crème aangebracht. De dermatoloog of esthetische arts rolt met een microneedling apparaat over uw huid om kleine prikjes te maken dat een prikkelig gevoel veroorzaakt.
Onmiddellijk na de behandeling ontstaat tijdelijk roodheid en een lichte zwelling van de huid. Deze klachten verdwijnen meestal binnen één dag, maar het kan tot een week duren vooraleer ze volledig zijn verdwenen. Uw huid is na de behandeling gevoelig. Daarom wordt blootstelling aan de zon afgeraden. Daarnaast zal uw medische huidexpert u adviseren om 24 – 48 uur na de behandeling geen make-up te dragen.
Wanneer is de beste tijd om een microneedling behandeling te krijgen?
Zoals bij de meeste klinische ingrepen, verhoogt microneedling de gevoeligheid van uw huid voor de zon. U boekt een microneedling sessie het beste in op een moment waarop de blootstelling aan de zon beperkt is.
Hoewel u na één sessie misschien al resultaat zal zien, wordt over het algemeen aanbevolen om een kuur te doen van 3 – 5 behandelingen, om de 4 – 6 weken, gevolgd door een nazorgprogramma. De frequentie van de behandelingen hangt af van het gewenste effect en de gebruikte naaldlengte. Uw dermatoloog of esthetische arts stelt samen met u een gepersonaliseerd behandelplan op, aangepast aan uw huid.
Moet ik een huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?
Na de behandeling wordt aanbevolen uw at home routine aan te passen. Raadpleeg uw medische huidexpert voor persoonlijk advies.